Opbouw van de fotoafdrukken: dibond - fotopapier - plexiglas

Plexiglas of acrylaat is een prachtig doorzichtig materiaal. De toepassingen zijn eindeloos, maar toegepast in kunstwerken komen de bijzondere eigenschappen echt tot hun recht. Je ziet tegenwoordig  vaak dat een foto op plexiglas wordt afgedrukt. Een mooi effect, maar nog mooier is een fotoafdruk op hoogwaardig fotopapier die is afgewerkt met een laag plexiglas. Het plexiglas voorkomt niet alleen beschadigingen en verkleuringen van de foto. Het zorgt er ook voor dat er extra diepte in de foto ontstaat. Ik speel, afhankelijk van het onderwerp van de foto, met diktes tussen de 2 en 6mm.

Plexiglas

Plexiglas, ook wel acryl, acrylaat of acrylglas, is de naam van het chemische bestandsdeel

Polymethylmethacrylaat (PMMA). Ondanks de naam ‘glas’, is het geen glassoort maar een kunststof. Het wordt wel vaak gebruikt ter vervanging van glas vanwege de vele voordelen dat het materiaal biedt. Plexiglas is zeer stevig, helder en transparant waardoor het voor een stralende glans zorgt. Het is echter minder breekbaar en lichter dan glas (50%). Plexiglas wordt voor vele dingen gebruikt, waaronder het maken van kunst en is razend populair. Ook voor de foto’s van Allios Deite Eikona wordt gewerkt van dit hoogwaardig materiaal. De foto’s hebben hierdoor een chique en strak uiterlijk en zijn uitstekend beschermd tegen verkleuring. 

Plexiglas is een zeer gewild materiaalsoort die op steeds meer plekken te zien is. Zo zie je het tegenwoordig op veel verschillende plekken, zoals restaurants, hotels en kantoren.  Het materiaal is stevig en schokbestendig waardoor het een betrouwbare kwaliteit en levensduur biedt. Ideaal om een lange levensduur van foto te garanderen.

Opbouw van de fotoafdrukken: dibond - fotopapier - plexiglas

Dibond – fotopapier – plexiglas (3-eenheid)

Het afdrukken van een foto op fotopapier en dit bedekken met plexiglas geeft een betere kwaliteit dan het direct afdrukken van een foto op plexiglas. Daarom worden de foto’s op speciaal fotopapier geprint en vervolgens verlijmt op 3mm dibond. Dibond bestaat uit twee lagen aluminium met daar tussenin een laag zwart kunststof. Deze laag zorgt voor stevigheid van het geheel. Aan de achterkant van de dibondlaag wordt een rechthoekig fame gemonteerd waar de foto aan kan worden opgehangen. Een galerie-waardige ophanging is hierdoor mogelijk. De foto wordt aan de voorkant afgewerkt met een laag plexiglas. Afhankelijk van de foto wordt een laag van 2, 4 of 6 millimeter plexiglas aangebracht. De dikte van de laag is afhankelijk van het diepte-effect in de foto. Een dikkere laag zorgt voor een sterker diepte-effect. Bekijk hiervoor ook de video van de natuurlandschappen op de expositie.

 

Uniek kunstwerk

Elke foto van Allios Deite Eikona is uniek. Er is een ruime keuze aan professionele foto’s van topkwaliteit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit prachtige natuurfoto’s of een levensechte dierenfoto. Met deze foto’s haal je een stukje natuur in huis en geniet je elke dag van een prachtig aanzicht vol levensechte kleuren. De foto’s blijven door de sterke opbouw van de materialen uitstekend beschermt en krijgen een bijzonder glanzend effect. De kleuren komen volledig tot hun recht en geven een levendige en realistische uitstraling.

Foto’s op plexiglas blijven uitstekend beschermd en gaan lang mee. Het materiaal is eenvoudig schoon te maken met een droge doek of micro vezel doek waardoor het stofvrij blijft. Je foto blijft langdurig beschermd en bestand tegen verwering en vergeling waardoor de foto niet verkleurd of verouderd.

 

Ophangsysteem van de foto's
Ophangsysteem van de foto's. Volgt de vorm van de foto en geeft stevigheid aan de foto.

Moderne uitstraling

Voor kantoorpanden en commerciële locaties wordt vaak gekozen voor een architectuur foto, een stadslandschap of skyline. Deze beelden geven een imposante indruk en zorgen voor een professionele sfeer. Door het materiaal waarop de foto’s worden afgedrukt, wordt de strakke en moderne uitstraling van een foto van bijvoorbeeld de Euromast, versterkt.

 

Heldere kleuren

Het plexiglas voor de foto zorgt niet alleen voor een versterking van het diepte-effect. De kleuren worden door deze afwerking extra helder en zijn ook nog eens beschermd tegen verkleuren door UV-straling. Met een foto op groot formaat van een dier, bloemen of een natuurlandschap maak je een geweldige combinatie van een moderne uitstraling en een warme sfeer. De foto’s van Allios Deite Eikona zijn op tal van locaties genomen, zowel binnen als buiten Nederland, om zo de pareltjes van de natuur weer te geven. Bekijk bijvoorbeeld de krachtige bergtop van de Matterhorn, genomen op de grens van Zwitserland en Italië. Of de prachtige dieren foto’s, zoals van een groep koeien in de avondmist of die van een reiger op jacht in het water.

 

Metalic fotopapier voor zwart-wit foto’s

Door de afwezigheid van kleur, gaat het bij een zwart-wit afbeelding alleen om het onderwerp. Er is geen afleiding door kleuren. Om het onderwerp op de foto toch nog extra te benadrukken, wordt er een speciale fotopapiersoort gebruikt: metallic papier. Dit geeft een hoger contrast aan de fotoafdruk en een parelmoerachtige glans aan de wit-tinten. Dit geeft de zwart-wit foto’s een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het materiaal staat op elke locatie en komt nog sterker tot zijn recht op volledig witte muur of welke kleur muur dan ook. Bekijk de afbeelding van de Eifeltoren, de Erasmusbrug of Spiegelgebouw. Of maak het echt bijzonder en haal de natuur in huis met de zwart-wit afdruk van smeltwater of ijskristallen.

 

Moderne uitstraling door strakke vormgeving

Met een foto achter plexiglas van Allios Deite Eikona zorg je voor een unieke en stijlvolle eye-catcher in je woonkamer of je kantoor en maak je elke muur compleet. Met een unieke wanddecoratie maak je jouw woning helemaal af en geef je het een persoonlijke en bijzondere sfeer. Het gebruik van plexiglas en dibond resulteren in een strakke vormgeving van de foto’s. De strakke vormgeving, zonder lijst, zorgt voor een moderne uitstraling die in ieder interieur past.

Inrichting werkruimtes

Een plexiglas plaat staat professioneel in elke werkomgeving. Vergelijk daarom tal van professionele foto’s en maak jouw kantoor of werkomgeving helemaal compleet. Breng sfeer in elke wacht- en ontvangstruimte of zorg voor een natuurlijke sfeer in de kantine of lunchruimte. Een plexiglas is chique, stijlvol en hygiënisch, en past daarom uitstekend op plekken zoals een restaurants, cafés of in een hotelkamer of hotellobby. Kies bijvoorbeeld uit een stijlvolle moderne foto, zoals een stadsfoto of een strakke en stijlvolle natuurfoto. Met een uniek beeld zorg je voor een inspirerende werkomgeving op elk soort locatie en zorg je ervoor dat klanten en bezoekers zich eerder welkom voelen.

 

Professionele afwerking

Door te kiezen voor een foto van Allios Deite Eikona, kies je voor kwaliteit. Vaak zijn eigen genomen foto’s lastig te vergroten en bieden ze niet altijd de zekerheid van een mooie afwerking. De foto’s uit de online galerie kun je in het echt bekijken voordat je ze koopt. Een groot deel wordt geëxposeerd. Kijk hier voor de actuele exposities of bekijk de video van een expositie. Je kunt zien wat je aan wilt schaffen en weet daarom wat je koopt. De professionele foto’s van Allios Deite Eikona zijn helder en bieden intense kleuren. Ook zijn de foto’s zorgvuldig afgewerkt en zijn ze eenvoudig op te hangen dankzij een modern en blind ophang systeem.

Door een professionele foto te kiezen weet je zeker dat de foto volledig tot zijn recht komt en geen oneffenheden vertoont. De foto’s laten een krachtige indruk achter en helpen je om eenvoudig je eigen stijl en sfeer te creëren.

 

Afmetingen

De kunstwerken variëren elk qua grote. Afhankelijk van het onderwerp en maximale effect, is iedere foto in zijn ideale afmeting te koop. Bekijk elke foto daarom individueel en kijk welke afbeelding het gewenste effect geeft in jouw woonkamer of kantoor. Tevens zie de afmeting die het beste bij de locatie past. Foto’s op plexiglas van Allios Deite Eikona zijn beschikbaar in diverse formaten en afmetingen. De afmetingen lopen uiteen van 60×60 centimeter tot 120×120 centimeter, maar er zijn ook brede en hoge kunstwerken. Decoreer bijvoorbeeld je hal, je woonkamer of zorg voor een natuurlijke en landelijke sfeer in je kantoor.

 

Plexiglas foto’s bestellen

Ben je overtuigd van de vele voordelen van een foto achter plexiglas en wil je ook graag een mooie afbeelding bestellen voor in huis of voor het kantoor? Kies dan uit tal van hoogwaardige en unieke foto’s en ga voor een foto die het beste bij jou en bij jouw interieur past. Bekijk de vele kleuren, combinaties van materialen en afmetingen. Kies voor kwaliteit en vakmanschap en ga voor een professionele afwerking en uitstraling.

Laat jouw kamer stralen met een unieke en professionele foto die de aandacht trekt. Bekijk welke stijl het beste bij jouw omgeving past en zorg voor een inspirerende werkplek.

 

Mijn camera: Olympus PenF - Ada Goverde
Mijn Olympus PenF
Handtekening Ada - Gallery Eikona

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *