21 februari 2020 tot 28 januari 2022

Veel van de kunstwerken uit de online galerie waren te zien op de expositie in de Pits Keuken in Amsterdam. 

Hieronder kun je expositie online terugkijken

Eerste Expositie – De Pits Keuken Amsterdam

Wat doe je als je een hobby hebt waarvan je de resultaten niet meer zichtbaar kunt maken in je directe omgeving? Wat zou jij doen?

Ik heb mijn hobby uit de hand laten lopen, maak graag mooie foto’s, foto’s die je het liefst kamerbreed aan de muur zou willen hangen om er uren naar te zitten kijken en toch iedere keer weer wat nieuws ontdekt.

Ruimte is beperkt

Het punt komt dan, met een dergelijke hobby, dat je meer foto’s hebt dan ruimte om ze op te hangen. Ik heb geen klein huis maar er is wel een beperkt aantal muren, dus daar komt een einde aan. Zoekend naar alternatieven om toch te kunnen genieten van de resultaten van mijn hobby, kwam ik op een aantal goede ideeën. Ook daar komt echter een einde aan. En hoe het vouwen van de ruimte/tijd werkt, is me nog niet voldoende duidelijk gemaakt.

Dus …

Uiteindelijk ga je dan bij jezelf te rade: wat vind ik nu eigenlijk belangrijk? Dat is dan toch dat een ruimte opgefleurd wordt met een afbeelding van de mooie, bijzondere, kleine dingen van deze aarde. Waar de foto hangt is minder belangrijk, zolang er mensen zijn die er vrolijker van worden en met plezier een ruimte binnen stappen waar de foto hangt. Voor mij was de logische conclusie een webshop te creëren.

Hiernaast een aantal foto’s die zijn gemaakt tijdens de expositie in de Pits Keuken in Amsterdam.

Als je met vrienden praat

Al pratend met vrienden over deze plannen, werd de uitvoering ervan concreter. Als je met anderen over je plannen praat, worden er vragen gesteld die je verder helpen om de plannen scherper en gedetailleerder maken. 1 vriend spande daarbij de kroon. Nadat hij mijn plannen gehoord en mijn foto’s gezien had, werd er gezegd, niet gevraagd, ‘je moet bij mij in het restaurant komen exposeren’! 

Ja? Ja!

Tussen alle normale werkzaamheden door kreeg de webshop steeds meer vorm en werd het tijd om concrete invulling te gaan geven aan het idee van een expositie. Een bezoek aan het restaurant ‘de Pits Keuken’ in Amsterdam en een gesprek met de bedrijfsleider later, was de expositie een feit. En ik in zowel de zevende hemel als in lichte paniek.

Een ritje in de achtbaan

Ik vind het leuk om aan nieuwe dingen te werken en het compleet uit de hand laten lopen van je hobby, is zo nieuw als je het krijgen kunt. Naast alle lopende opdrachten van mijn adviesbureau ben ik nu dus bezig met het organiseren van een expositie en de opening daarvan. Het is net een rit in een achtbaan. Met zowel momenten van euforie en intens geluk over het feit dat je je foto’s aan de wereld kunt laten zien, als momenten waarop je denkt ‘gaat het allemaal goed komen?’ Gelukkig heb ik goede hulp bij de organisatie en inmiddels hebben we volgens mij een goed beeld hoe het eruit komt te zien. Nu gaat het ‘alleen’ nog om het afstrepen van alle acties (help wat een lijst, nog maar 4 weken 😳).