Bijna lente - nieuwe inspiratie | Allios Deite Eikona - Ada Goverde

Yee, bijna lente

Oké officieel is het nog niet zo ver, maar het is nu half maart en de eerste tekenen zijn duidelijk. De lente komt er aan. In de tuin staan de camélia’s al volop te bloeien, de prunus laat voorzichtig de eerste bloemetjes zien en in de magnolia worden de knoppen steeds groter. Ook de kale struiken laten zien dat de lente zich aandient: de eerste groene puntjes worden zichtbaar en mijn hart leeft op.

De winter is een prachtig seizoen. Zeker als het vriest of als de wereld bedekt is met een grotere of kleinere laag sneeuw. Zonnetje erop en de winterse taferelen worden met veel liefde door mij vastgelegd. Landschappen natuurlijk, maar ook met een beetje geluk, de ijskristallen en de sneeuwvlokken in close-up.

winters landschap | Allios Deite Eikona - Ada Goverde
winters landschap

Lente is ontwaken

De natuur ontwaakt in de lente, de zon wordt warmer en vooral dat laatste maakt ook mij weer wakker. De zon die eerder en langer mijn werkkamer verlicht en verwarmt, de bloemen die gaan bloeien en de beestjes die weer te voorschijn komen. En nu we weer wakker worden met het geluid van vogeltjes weet ik: het is weer lente.

De zon op mijn huid en bloemen in de tuin betekent nieuwe inspiratie. Niet alleen de bloemen in alle kleuren, vormen en maten maar ook nieuwe kansen voor het fotograferen van insecten.

Letterlijk een nieuw begin

Vorig jaar is er lang bij ons in de straat gewerkt. Het vervangen van het riool en de aanpassingen aan de regenwaterafvoer hebben er, alles bij elkaar, voor gezorgd dat we een maand of vier niet met goed fatsoen bij ons huis konden komen. Naast alle vernieuwingen en veranderingen onder de grond werden ook de nodige aanpassingen boven de grond meegenomen.

Het wegdek en de parkeerplaatsen zijn voorzien van verschillende systemen om het regenwater vast te houden of in ieder geval lokaal in de bodem te laten wegzakken. Door alle werkzaamheden zijn ook alle perkjes vorig jaar helemaal leeg gehaald. Op een paar plaatsen zijn kuilen gemaakt in de perkjes. Die kuilen vangen het regenwater op dat van de straat loopt en vormen zo een buffer om het water rustig de grond in te laten zakken.

In november zijn in de perkjes en deze kuilen nieuwe planten gezet. Ik zal niet zeggen dat ik heel veel planten bij naam ken, maar ik herken er veel. Aan een paar kale takken van een struik herken ik helemaal niets. Dus nu het weer mooier en warmer wordt en de natuur ontwaakt, is het afwachten wat we gekregen hebben aan kleuren van blaadjes, bloemen en beestjes. Overal zijn kleine puntjes groen zichtbaar en het is het een kwestie van tijd dat mijn nieuwsgierigheid zich helemaal kan botvieren.

nieuw leven - ooievaars | Allios Deite - Ada Goverde
nieuw leven - ooievaars

Nieuw begin – nieuwe inspiratie

Het is bijna lente en mijn inspiratie wil gevoed worden. Ik hoop dat een versoepeling van de maatregelen in de komende maand steeds een stapje verder kunnen gaan. Dan kunnen we er weer vaker op uit, contact hebben met mensen en meer nieuwe dingen zien, nieuwe foto’s maken. Ik heb er zin in!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *